Jongeren / kinderen

Het werken met kinderen is erg mooi , zeker omdat kinderen puur zijn in hun gevoelswereld. Soms lopen ze tegen wat obstakels aan in dat wat ze gevoelsmatig beleven en hetgeen zevan hun omgeving als " werkelijkheid" voor gehouden krijgen.
Ze voelen feilloos aan of iets " echt " is of niet. Vaak wordt er van ze verwacht dat ze zich gedragen naar de maatschappelijke werkelijkheid, die dan weer niet in balans is met de gevoelswereld van het kind.

Vanuit dat gevoel worden ze onzeker, en durven niet meer in hun lichaam te voelen wat waarheid is.
Het gevolg daarvan is dat er verstoringen plaatsvinden op het fysieke, mentale, spirituele niveau.
Kinderen lopen dan letterlijk vast, en vertalen dat dan weer in voor volwassenen vaak " afwijkend " gedrag.
Boosheid, angsten ,slapeloosheid, concentratie problemen, slechte aarding, vermoeidheid, zijn een aantal verstoringen op fysiek niveau.

Ook kan het zijn dat de de bovengenoemde klachten worden veroorzaakt door externe energieën.
Familie thema's kunnen ook verstoringen veroorzaken bij kinderen, omdat de energie dan niet in balans is waardoor kinderen feilloos die verstoringen voelen.
Dat vertaalt zich dan weer in het gedrag van het kind.
Om daar balans in aan te brengen is het vaak noodzakelijk voor mij om ook te kijken, waar binnen de familie de eventuele verstoringen zijn, en daar dan waar mogelijk balans in aan te brengen.

Het behandelen van kinderen is pas mogelijk op een leeftijd vanaf ongeveer het 6e levensjaar.

Vaak zijn de problemen van jongere kinderen de vertaling van wat er bij de ouders speelt, als dat het geval is richt ik me in samenspraak met de ouders op de ouders en wordt het probleem bij het kind op deze wijze opgelost.


Jongeren

Jongeren hebben vaak dezelfde klachten als kinderen, maar vaak is het zo dat er in de pubertijd een aantal extra factoren het lastig maken voor de jongeren. Hormonale schommelingen . Maar zeker ook drank en drugs kunnen op gevoelsniveau emoties versterken, waardoor ze uit balans raken. Dit kan ook tot gevolg hebben dat jongeren letterlijk buiten zichzelf komen te staan, of externe vervelende energieën in hun aura krijgen, waardoor ze letterlijk kunnen veranderen van persoonlijkheid.

Ook het afzetten van zichzelf naar de buitenwereld kan bij jongeren een behoorlijk disbalans veroorzaken. Vaak voelen ze zich niet begrepen, gewaardeerd , niet wenselijk omdat ze een andere beleving ervaren.

Het werken met deze jongeren is erg mooi om te mogen doen, omdat ze in werkelijkheid zo gevoelsmatig vastlopen in deze wereld!

Elk persoon kind, jongere, of volwassene heeft een ander behandeling nodig, vandaar ook dat een behandeling nooit hetzelfde kan zijn, zowel voor mij als behandelaar als voor de cliënt.

Ook bij een vervolgbehandeling kan het zo zijn dat er veel verschil zit tussen de wijze van behandelen.

Kinderen en jongeren zijn ook vaak de spiegels van de volwassenen, ze kunnen perfect laten zien wat wij als volwassenen nog niet kunnen/ willen zien.

Ze houden ons dan letterlijk een spiegel voor, we hoeven alleen maar te kijken in die spiegel.

 

 

Copyright © 2016 | Jolanda van Rossum